Johan Engman

Ur Totalstopp:
Kocken Petter har haft livet kantat av motgångar senaste tiden. Det börjar när han skär sig i handen på jobbet. Han får sömnproblem, blir utförsäkrad, blir av med jobbet och frun tar ut skilsmässa. För att slippa prata om sina problem gör han allt för att slippa kontakten med sina grannar. Alla utom en. Och den grannen sitter just idag bredvid honom i flyttbussen.

Undersköterskan Veronika är också lite av en outsider. Just nu verkar hon vara på rymmen från sitt gamla liv. Det hade varit en perfekt dag för att flytta och börja om på nytt med allting i en ny stad. Problemen började när hennes flytthjälp blev magsjuka. Som av en lycklig slump är det nu istället Petter som hjälper till och kör flyttbussen. Men resan går ändå inte på räls. Efter en punktering på väg ut från Lund har de hamnat i en bilkö som verkar oändlig.

Tiden i bilen ger möjlighet till en större vänskap. När samtalet går djupare än det vanliga grannpratet visar det sig att de har mer gemensamt än vad de trott.

Det är på väg att bli en lite annorlunda kärlekssaga. Om bara någon av dem kan komma över sin sociala fobi, innan bilkön löser upp sig och var och en av dem åker skilda vägar.

Kommer de träffas igen när de väl kommit fram till målet? Hittar Veronika lappen som Petter gömt i en av flyttlådorna? Och vem är hon som Petter väntar samtal ifrån? Det kan bli den värsta dagen på länge. Eller den bästa.

Johan Engman