Sissel Myrup

På motorvägen susar människorna fram i sina bilar. Dagsljuset har ännu inte trängt bort novembermörkret och röda baklyktor blandas med mötande bilars strålkastare. Alla är på väg mot ett mål. Kanske till sitt jobb, till hemmet efter en lång natt eller kanhända är färden starten till ledighet och resa. Plö

 

tsligt gör någon ett misstag. Asfalten blir svart av gummi när människor i panik tvärbromsar. Ljudet av plåt mot plåt, krossat glas, brak när bilar rammar cementblocken och varandra, hörs i den tidiga timmen. Sedan några sekunders stillhet. Det ryker från kylaren på lastbilen. Strålkastarljuset har hamnat snett och lyser upp förskräckta ansikten. Panikslagna skrik och gråt tränger ut från de inblandade bilarna. Vinden är stilla.

Tiden tickar på, minuter blir till timmar. Köerna blir milslånga. Vad tänker människorna som sitter fast på motorvägen utan möjlighet att fortsätta mot sitt mål? Vad får olyckan för konsekvenser för dem som sitter där?

Ta chansen att få läsa femton fantastiska historier i en och samma bok. På fredag, lagom innan semestern och ljumma sommarkvällar i hängmattan, är det release för novellantologin Totalstopp. Så otroligt spännande det ska bli att få hålla boken i handen, bläddra och se mina egna ord bland de andras. Jag längtar att få läsa om vilka hemligheter som döljer sig i karaktärernas liv och som avslöjas i en bilkö på motorvägen. Gör inte du det också?

Sissel Myrup (en av författarna)