(–)

Initiativtagaren Torsten Larsson, till vardags datorlärare men även förläggare och barnboksförfattare, efterlyste bilder av illustratörer och uppmuntrade personer i Facebook-gruppen att textsätta dem. En jury gjorde sedan ett urval och Suzanne Falks vers kom med i boken ”Ramsiga tramsor om vänskap”.

– Torsten Larsson, som gett ut boken och även varit med och skrivit, har varit fantastisk genom hela projektet. Han har varit så stöttande och pedagogisk, säger Suzanne Falk.

Illustrationen Suzanne Falk valde att skriva en vers till är ritad av Micaela Annas och den tilltalade henne mycket då den speglar gemenskap.

– Jag tyckte att bilden var så fin just då boken handlar om vänskap och bilden visar också gemenskap. Den påminner om bostadsområdet jag bor i. Att alla får vara med, säger en leende Suzanne Falk och fortsätter:

– Vi gjorde den här boken för barnens skull. Jag tror att alla som gör barnböcker tänker så. Att det är för deras skull man skriver eller ritar.

”Ramsiga tramsor om vänskap” riktar sig till barn mellan 6 och 9 år och allt överskott går till Friends och deras arbete mot mobbning. Suzanne Falk säger att hon gärna vill ge ut en egen barnbok i framtiden.

– Det vore jätteroligt. Alla hade ett väldigt varmt utbyte under arbetet med boken så de vore roligt att jobba med någon av de illustratörerna, säger hon.